Affärsutveckling inom energibranschen

Energibranchen står inför stora förändringar. Skall bli intressant att följa de olika bolagens affärsutveckling framöver. Vad jag kan se är det inte en kreativ frenesi som pågår. Förståelsen för att affärsmodellen måste förändras i grunden verkar ännu inte ha nått bolagen.

I de mest kreativa stunderna diskuteras nya avtalsformer. Avtalsformer…. Zzzzzzzzzzzzzzz

Jag skrev tidigare om David & Goliat och jag tror att vi kommer att få se många och välriktade stenar mot de stora energijättarnas oförmåga att ställa om sin affärsmodell. Jag tror att nyckeln ligger i oväntade (och väntade) samarbeten. Inte minst i relation till möjligheterna med smart grid. De energibolag som kan koka en samarbetssoppa och ta kontrollen över kundrelationen har vunnit mycket. Annars kommer någon annan ta kontroll över den kundrelationen och allt som blir kvar är två hål i väggen!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.