Finns det fördelar med att bli äldre?

Jag fyllde år för ett litet tag sedan. Bittert såg jag den stora bemärkelsedagen på sedvanligt sätt gå omärkligt förbi. 46 år…. En livstid för några hundra år sedan. En livstid för män i vissa delar av världen. ”En gamling” enligt mina barns termometer. 

Jag är lite nojig för åldrande. Inte på grund av det faktum att håret omfördelas från huvudet till ett och annat borst på ryggen, öronen eller näsan. Inte heller på grund av att jag inte längre klär i Hedi Slimane’s heroinsmala kollektioner (om ens någons6in).

Min stora rädsla är att stelna till och försvara det som varit, snarare än att bejaka det som kommer. Men rätt utnyttjat kan en ökad ålder ge klokskap och insikter som är svårare att nå när man är ung. Nämligen sammanhang. Om man inte försvarar en gammal företeelse som något bättre utan i stället betraktar det i relation till nyutveckling, kan bilden av en satsning eller innovation bli mer nyanserad. Har den senaste tiden läst en hel del om hur radion och sedermera tv revolutionerade sättet att dela och sprida information. En revolution som till stora delar påminner om vad som händer på Internet. En revolution som man som ung har svårt att förhålla sig till.

Jag tror att det stora problemet med gamlingar i organisationen inte beror på våra erfarenheter eller kunskap, utan hur vi förhåller oss till unga människor, nya innovationer och vår egen nyfikenhet.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Finns det fördelar med att bli äldre?

Leave a Reply

Your email address will not be published.