Du överkommunicerar!

De flesta i min omgivning är KONSTANT ”på”. Alltid uppkopplade. Oavbrutet mailande, SMSande. Oupphörligen kollande av Facebook eller Linkedin. Ett konstant multitaskande i den falska tron att vi kan skapa tid.

 Det enda som händer är att vi levererar sämre kvalitet. Mindre eftertänksamhet. Mindre vänskap, mindre närvaro. Vi skickar sms för att vi inte vill samtala. Men vad händer med dialogen som man inte vill föra i textform. Hur skall vi kunna veta om någon är ledsen eller bekymrad?

Våra barn ser sina föräldrar som alltid är tillgängliga för någon annan. Vi sitter på begravningar och skickar sms. På middagsbjudningar finns iPhonen med för ständig koll.

JAG SPYR PÅ DETTA av två anledningar. Ena anledningen är att det är så tragiskt att alla är så rädda för att inte vara efterfrågade eller behövda. Den andra är att det blir sämre kvalitet i allt de gör.

Ta dina barn, käresta eller en god vän på en lång promenad i helgen och lämna telefonhelvetet hemma. Det kommer kanske uppstå något som en gång fanns.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.