Vilken typ tillhör du?

Det finns två typer av människor, dom som berättar och funderar på allt dom skall göra. Och så finns det dom som GÖR. En kollega till mig sa om en annan kollega; ”varför i helvete sitter han och antecknar hela tiden. Vad skall han göra med sina anteckningar?” Jag är delvis benägen att hålla med. Jag har sällan sett någon som tar fram gamla anteckningar från något informellt möte och gör något av dom. Det finns en mentalitet av att ha fullt upp med att anteckna istället för att få något gjort!

Det finns två olika typer av personer som brukar ringa mig. Dom som berättar om allt dom skall göra och dom som berättar om det dom gör eller gjort. Den förstnämnda kategorin är mest ett störande element, den sistnämnda är kul och spännande.

Det finns tre olika typer av personer. Dom som aldrig är kreativa eller identifierar innovationer. Så finns det en annan grupp som kan vara kreativa på kammaren samt en tredje som är kreativa OCH gör något av det. Det riktiga värdet uppstår när man gör något med innovationen eller förändringen. Antonio Meucci uppfann sannolikt telefonen före Bell, men han gjorde inget med den. Att bara sitta och uppfinna ger inte ett skit (förutom möjligen personlig tillfredsställelse) om man inte kan skapa en reell förändring eller ta det till marknaden.

Det här inlägget är inspirerat av Seth Godin’s senaste bok, Poke the box som är en osedvanligt bra liten bok. Det är alltid  bra att ruska om sig själv och fundera på om vi faktiskt levererar eller bara pratar.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Vilken typ tillhör du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *