Tidningsbranschen och andra gnällapor

Jag har lite svårt för gnällisar och att jag AVSKYR offer kan inte ha undgått någon som läst min blogg. Det är just attityder som gör att företag och branscher inte klarar transformeringen till en ny modell. Jag kan tänka mig diskussionerna på vissa tidningsredaktioner där ”man minsann skall förnya sig”. Museala journalister och tidningsmakare kommer fram till nya fantastiska sätt att göra samma sak på ett nytt sätt. En riktig transformering måste förändra företaget i grunden.

Det första e-böckerna var en PDF. En PDF!! Samma sak fast på ett sämre sätt att läsa. En smart tidning jobbar med större grad av interaktivitet, grafik, olika medium, allt i kombination.

Nu är det jag som är negativ, men jag har svårt att tro att företag klarar att göra en transformering med egen kraft (jag säljer inte nu). Jag tror att man borde investera i moderna affärsutvecklare. Gör det, för det är inte bara en god investering. Det är en nödvändig!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.