Ät upp annars tar muslimen dig!

”Om du inte äter upp så kommer muslimen och tar dig”. Kan de bli de nya hoten hos barnfamiljerna framöver? Skräckslagna familjer vågar inte röra sig i julhandeln med risk för att nya självmordsbombare.  

När man har en hypotes är den mänskliga hjärnan hårdkodad att försöka få den bekräftad. Och på Internet, i otaliga diskussioner, kan man få bilden av den farliga muslimen “bekräftad”. Det är här agnarna skiljer sig från vetet. För den upplysta individen korrigerar hjärnan den uppkomna maggropskänslan och för den mindre upplysta korrigerar inte hjärnan maggropskänslan.

Det finns ett annat mänskligt drag och det är när människor av samma åsikt träffas förstärks åsikten i nästan alla fall.  Denna spiral gör människor räddare, räddare och räddare. (Jag är i och för sig lika trött på kulturarbetare och vänsterpartister som i sin iver att vara politiskt korrekta skulle försvara muslimska fundamentalister om dom så satt tejpade till tänderna med spikbomber på en SAS flight.) Men bilderna från Drottninggatan skapar starka avtryck i vår reptilhjärna (magen) om fara. De starka intrycken gör att hjärnan programmerar reptilhjärnan att associera muslim med fara. På det viset behöver inte slutsatserna och omdömet ta omvägen via hjärnan. Enligt SÄPO finns det runt 200 tokstollar och låt oss hantera det. Det innebär dock inte att det kommer att ske självmordsattacker en lördagsmorgon i Sveg!

På samma sätt jobbar delar av marknadsföringsvärlden. Hemmalarm från Securitas, Homeopatmedicin mm. Alla vädjar dom till vår rädsla som inte är grundad på någon riskbedömning utan en maggropskänsla.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Ät upp annars tar muslimen dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.