Facebook regisserar ditt liv!

Det uppkom en diskussion angående Facebook på nyårsafton, där kvinnan i sällskapet, samt jag inte var representerade på Facebook. Hon hade läst en intressant artikel (minns inte källan, men hedras den som hedras bör) om att i de fall man inte Twittrar eller skriver på FB om något man har gjort, har det då hänt?

Jag är helt övertygad om att människor gör val i sin vardag med utgångspunkten att kunna berätta det för sin omgivning. Visst har det alltid varit så, men intåget i sociala medier har tagit det till nya dimensioner. På samma sätt hade jag en god vän som för många år sedan berättade hur han satt på sin brygga tidigt en vardagsmorgon och det enda han hoppades var att någon skulle se honom. Att han var uppe så tidigt, att han hade simmat, att han satt i solen på sin fina brygga. Ingen såg då, men idag skulle han kunna tagit en bild med mobilen och lagt upp på sin blogg.

Åker vi på semester så tar vi bilderna på den chica restaurangen för att lägga upp på Facebook . Vi kanske inte ens åt där. Den obskyra konstutställningen blir viktig för att kunna Twittra om den. Vi måste bara köpa den nya Ralph Lauren klänningen till dottern så att vi kan fota henne och lägga upp henne på FB. Hon var ju så cool i den.

FB blir en tävling mot dig själv i sociala status och du kommer aldrig att vinna den matchen!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.