Nordkorea (jag har lösningen)

Kim Jong il är lika bisarr som en seriefigur. Hela hans framtoning är läskig och samtidigt tragikomisk. Världen sätter morgonkaffet i halsen när han skramlar med sina stridsspetsar. Annars är det tyst rörande Nordkorea. Jag känner stark avsky mot förtryckarregimer i allmänhet och kommunistiska sådana i synnerhet. Särskilt efter att ha läst boken; kommunismens svarta bok för många år sedan. Illdåd som placerar ideologin i gott sällskap med Nazismen.

Nordkorea är en av världens värsta stater. En stat som låter sitt folk svälta ihjäl för en ideologisk återvändsgränd. Var finns den agiterande rödvinsvänsterns åsikter i denna fråga? 

Lösningen
Den heter Internet. Borde det inte vara en lätt sak för CIA att förse några hundra tusen Nordkoreaner med tillgång till Internet? Inte ens Kim Jong il’s mer vitala son skulle kunna hindra den boll som då sattes i rullning. Det må vara en sliten jämförelse, men Internet är demokratiserande. Hela iden med en diktatur är ju att hålla folket från kunskap, information och kritiskt tänkande.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *