Ju mer tillgänglig du är, desto räddare blir du!

Vi lever i en tid där tillgängligheten i det närmaste är total. Sociala medier i allmänhet och mobiltelefoner samt Facebook i synnerhet. Jag tror att det håller på att skapa en FRUKTANSVÄRT stor ängslighet hos människor. Facebook blir en tydlig värdemätare på hur intressant du är. Den i den närmast maniska checken av FB tar dig allt längre ner i sörjan.  Ökar din ångest och ensamhet.

Har under en längre tid konstaterat mina vänners och kollegors sjuka fixering att hela tiden kolla sin mobil. Så fort ett samtal dör ut börjar alla kolla och läsa på sin mobil. Är jag behövd? Tycker någon om mig? Efterfrågar någon mig? Även i sociala sammanhang är telefonen en självklar kompanjon. Den är nutidens cigarett som man alltid kan ta till om det finns en risk att man ser ensam ut.

Jag tror dessutom att allt ovanstående gör oss mer ytliga och grunda i vår tanke. Vi hinner sällan landa i fördjupningen. I förtroligheten. Det är fritt fram att avfärda mina tankar som otidsenliga, och det kanske dom är, men ta en titt runt omkring dig (eller kanske till och med i spegeln) så kommer du se rädslan jag talar om.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

4 thoughts on “Ju mer tillgänglig du är, desto räddare blir du!

Leave a Reply

Your email address will not be published.