Snabb trendspaning

Så mycket förändring och så lite tid. Min hjärna kokar av spänning och vilja till delaktighet i den gigantiska förändring vi kommer att möta framöver. Det är så jäkla kul!!

Jag jobbar en del med  både energi- och bilbranschen. Två branscher som kommer att genomgå fundamentala förändringar de närmast åren. En bilindustri som i hundra år varit dressad för en bensinmotor. Snacka om total make over som måste till i alla led när vi VÄLDIGT SNART kommer att köra elbilar hela bunten. Allt ifrån underleverantörer till dealers kommer att behöva förändra sin affärsmodell. Kombinera detta med en energibransch som kanske inte har svart bälte i förändringsbenägenhet. Vilka möjligheter!!

 

Supply chain management är något jag hade viss koll på för några år sedan. Nu är jag helt lost, men följer utvecklingen på håll. Även den står inför gigantiska förändringar. Det som förr var förbehållet känslig industri i form av spårbarhet är idag krav från konsumenter. Var tillverkades min skjorta? Med vilket garn? Med hjälp av EPC, RFID kommer vi kunna utnyttja våra kylskåp med logistik som man bara kunde drömma om för några år sedan.

Ett stalltips för unga människor att jobba med är förmågan att kunna knyta ihop saker.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.