Jag avskyr fredagsmys!

Denna företeelse är något av det värsta jag vet. Ordet får mig att må illa. Som del av en klassisk konservativ familjebild skapar detta lite problem. Min fru har en annan bild av detta än jag, vilket gör att det ibland kan uppstå äh, uhm lite slitningar emellanåt. Har berört detta tidigare i mitt inlägg om lets dance.

Varför då denna aversion mot fredagsmys? Hela idén bygger på att målet är helgen då man är fri från arbete och kan samla familjen under minsta motståndets lag och äta vedervärdiga tacos under förljugna former. TV-program i format gjorda för att kunna tillfredsställa alla åldrar och smakriktningar. Mina döttrar hatar det, jag hatar det och min fru är bitter över oförmågan att kunna hålla ihop en familj under ”mysiga former”.

Dom berörde ämnet i Godmorgon världen på P1 ur ett lite annat perspektiv. Det exkluderande. Hela vår tid skriker konservativ familjebildning. Att bygga och vårda sin familjebildning samt sin borg av mysig heminredning. Passar bögparet från Askersund in i fredagsmysbegreppet? Sitter fattigpensionärerna och myser med en burk Whiskas framför något jippo-aktigt program? Är fredagsmys för singelbrudar att sitta och surfa på någon dating site med en påse ostbågar?

Vilka signaler skickar fredagsmysandet till våra barn? Veckorna är jävliga, fulla av förpliktelser. Man hatar sitt jobb men på fredagen uppstår lyckan med Estrella och Robinson. När barnen är lagda kan man sjunka ner i den av avbetalningar nedsuttna soffan, ta en fin-whiskey eller ett litet glas Chablis. Diskutera om man skall köpa den där designade toaborsten. Är det lönehelg kan det till och med bli en amorös session i sovrummet. Vi måste passa på, snart är måndagen här igen.

Follow my blog with bloglovin

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

8 thoughts on “Jag avskyr fredagsmys!

  1. Ser fram emot en härlig måndagskväll med mångkulturella program frossandes med en korg fylld av härliga tomater. Bara det blir tisdag så jag får gå och jobba igen och vara utan min familj och mina barn ännu en lång arbetsdag! Det är livet det!

Leave a Reply

Your email address will not be published.