Pennan är en jungfru, tryckpressen en hora!

En av de största hoten mot framgång måste vara denna rädsla som verkar vara som fastnaglad hos alla människor! Jag tycker att det är VEDERVÄRDIGT med den misstänksamhet det finns för nya uppfinningar, nya idéer och nya företeelser.

Roat mig lite med att läsa om vårt förhållningssätt till historiska innovationer. När telefonen kom vrålade belackarna att nu kommer människor bara sitt inne i husen och aldrig umgås. Fonografen skulle göra att vi inte skulle gå på konserter, järnvägen skulle göra oss sinnessjuka och våra ben skulle vittra sönder.

I andra fall är det makten som är rädda. När tryckpressen kom proklamerade kyrkan rubriken till mitt inlägg. Allt av rädsla för att inte kunna påverka hedningarna. Delvis samma utveckling vi ser när det gäller synen på Internet!

När serietidningen kom förfasades man över ungdomens depravering och det sattes till och med upp ett regelverk för hur bovar skulle gestaltas. Samma diskussion vi har kring dataspel idag.

Rädda unga gör mig ledsen
Det gör mig uppriktigt ledsen att se unga människor som är rädda för utveckling, framtid, innovation. Det måste vara dom som ser nya möjligheter med innovationer. Vi gamlingar måste hela tiden utmana oss själva för att omfamna innovationer, ny teknik, nya kommunikationsvägar.  Kämpa för förmågan att sätta det nya i ett nytt sammanhang och utveckla något fantastiskt.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Pennan är en jungfru, tryckpressen en hora!

Leave a Reply

Your email address will not be published.