Vad röstade du på och hur mycket tjänar du?

Jag har den senaste tiden frågat människor i min närhet ”vad tänker du rösta på?”, ”vad röstade du på?”. Jätte, jätteroligt att se paniken i människors ögon när man ställer en så direkt fråga. Det verkar vara ett sådant tabu. Är det ett arv från när man kunde bli ihjälslagen för sin åsikt? Vi är så fruktansvärt konflikträdda och har ett ofattbart behov av konsensus i vårt land. Jag skall nog börja hur mycket folk tjänar. Nog samma effekt.

Just denna konflikträdsla ser vi resultatet i nu. Ett Sverigedemokraterna sannolikt bestående av ängsliga anti-kosmopoliter som inte är i takt med sin tid. Å andra sidan tävlar alla andra om att vara mest toleranta och Folkpartiets synpunkt om burka i klassrummet verkade göra alla jättenervösa. Mitt inlägg om ”neger i vita huset” är på samma tema.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.