Jag hatar skvaller!

Skvaller har funnits i alla tider. ”har du hört att….” och så vidare. Jag tycker genuint illa om det. Det skvallras om våra kompisar, om våra arbetskamrater. Det sprids regelrätta rykten i bekantskapskretsarna. Det är tragiskt i sig. Men om jag hör ett skvaller om min polare så kan jag sätta det i ett sammanhang. Jag känner honom. Bilden blir mer nyanserad. Jag blir mer kritisk.

Men om jag konsumerar skvaller på Internet eller tidningar så rör det oftast personer jag inte känner eller i vissa fall känner väldigt ytligt. Bilden blir då en helt annan. Skvallret i veckotidningar och på Internet får oss att må bra. Att David Beckham är olycklig i sitt äktenskap måste ju vara musik för alla oss som är fulare, fattigare och inte lika talangfulla. Sekunderna efter en händelse börjar ogrundade spekulationer på Internet. ”Hade Tommy Körberg tagit kokain?” ”Har Persbrandt åkt fast för rattfylla?” Vi har ett så stort ansvar och låt oss vara extremt försiktiga med vad vi säger om varandra på Internet, vad vi sprider vidare och vad vi konsumerar. Please!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *