NÅGON SOM KAN TIPSA OM EN BRA PSYKOLOG?

Jag sitter just nu på tåget och funderar lite på sociala normer. De skiljer sig nog en aning från person till person, men är ändå någorlunda lika. Sedan har vi sociala normer för hur vi skall bete oss på arbetsplatsen, en annan för hur vi beter oss privat, sedan har vi hur vi beter oss i verkligheten.

Sadistbögporrfilm
Ju mer privat man är, desto mer kommer man undan med att bryta sociala normer. Den tysta skötsamma familjefadern på jobbet har kanske den fetaste sadistbögporrsamlingen i västra Europa.  Den ordentliga puritanska receptionisten går på swingersfester varje onsdag. Han som alltid är skötsam och nykter på personalfesten, super ner sig varje kväll och örfilar upp frugan vid behov. Denna typ av personer (och även dom som inte har lika mycket spännande i garderoben) pekar gärna finger åt dom som bryter sociala normer på arbetsplatsen. Den som blir lite för berusad på personalfesten eller den som plumpt klappar en kollega i rumpan blir ofta avrättad med kollegorna som jury. Sedan har vi dom som bryter sociala arbetsplatsnormer genom att vara nytänkare och tänker i nya perspektiv. Även de bryter mot någon form av social norm. ”Så där gör man bar inte här”,  ”så där är det ju inte det vet ju alla”.

Jag bryter själv sociala normer ibland på arbetsplatser och det är ingen gigantisk skillnad på mitt privata jag och mitt arbetsmässiga jag. Jag har inte heller några svinspännande lik i garderoben. MEN det gör att man ibland får jobba ännu hårdare för trovärdigheten. Bryter man tankemässiga gränser fnittras det gärna nervöst och ens trovärdighet blir ibland ifrågasatt. Just för att man bryter sociala normer. DETTA trots att många av personerna bryter dessa normer med råge privat.

Lite eksem någon?
Samtidigt talar jag sällan om mina barn på arbetsplatsen (möjligen i nedsättande ordalag vid något enstaka tillfälle), talar aldrig om min fru eller andra i min närhet med förnamn. Jag är ytlig när jag frågar hur människor mår. Säger dom ”sådär” eller ”ja det är väl huvudet upp” blir jag livrädd. Säger de dessutom att de fått ett eksem som inte vill släppa, då får jag stelt ansiktsuttryck. Själv svarar jag att jag mår toppen även om jag är i sista stadiet i skelettkräfta! Har därför svårt för när människor blir för privata, då får jag panik. Är det så att det är mina sociala normer som överskrids här? Kanske är det så att de sociala normerna är mer olika än vad jag tror? Jag pekar dock ALDRIG finger åt människor.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “NÅGON SOM KAN TIPSA OM EN BRA PSYKOLOG?

Leave a Reply

Your email address will not be published.