Aktörer inom analys och utveckling i sociala medier

Håller för närvarande på att titta in i applikationsfloden av applikationer kring sociala medier. Det innehåller social media monitoring, social media analytics, Wiki-plattformar.

Webtrends
Jag var på ett kanonseminarium på Gartner av Webtrends och har följt dom sedan dess. Förbaskat duktiga och har inte minst bra analysmöjligheter kring Facebook.

Social text
Har genomlyst Social text som Wiki-plattform och är imponerad!  Fungerar som Collaboration verktyg, wiki, och dashboard.

Radian6
Från vad jag sett hittills verkar dom vara kanon när det gäller Social media monitoring.  Kommer att göra en djupdykning i vad dom erbjuder, och för den som är intresserad har dom en väldigt bra kunskapsbank med e-books.

Jive
Jag är TOKIMPONERAD!  Som gammal CRM-konsult har dom utvecklat social-crm på ett smakfullt sätt. Dom har även byggt samman de flesta komponenterna som är viktiga för customer experience. Check it out!!

Jag har försvarat SAP många gånger och inte minst SAP CRM. Och jag tycker fortfarande att det är bra! Men jag är mer övertygd än någonsin om att de stora monoliternas tid är över. Det går för snabbt, det behöver vara nischat. Det är så roligt att se att alla dessa ”små”, modiga och kompetenta aktörer får utrymme att möta kraven på moderna företag. Jag sitter idag med verksamhetsglasögon istället för IT-glasögon och jag har sagt det tidigare; IT står inför ett rejält paradigm! Vilket lär bli den traditionella IT-avdelningens död!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Aktörer inom analys och utveckling i sociala medier

Leave a Reply

Your email address will not be published.