Tankar om dating på nätet!

Jag har ganska ringa erfarenhet av datingsidor. Ingen alls om jag skall vara ärlig. Har dock förstått den teoretiska idén bakom denna allt mer populära företeelse.

Men om vi börjar fundera på yttre attribut. Vi vet oftast vem som är snygg och mindre snygg. Vi vet också innerst inne vår plats i denna skönhetshierarki. För att överhuvudtaget stå ut med denna tanke tänker jag på alla tillkortakommanden Brad Pitt och Johnny Depp sannolikt har. Var det inte så räven tänkte när han inte nådde bären, ”dom var nog sura ändå”. Man förlikar sig och söker annat. Min fru säger ofta att hon föll för min humor eller charm. Det vill säga egenskaper hon tvingats söka då hon inte fick Brad Pitt.

Men om vi går tillbaka till Online dating så får jag känslan av att man presenterar sig med ett antal egenskaper. Inte långt ifrån det sätt som tekniskt komplicerade produkter presenteras. Produktegenskaper som bara intresseras av några få inbitna entusiaster. Men människan är ju ingen produkt. En upplevelse av en persons egenskaper avgörs ju nästan alltid i ett sammanhang. I ett tonläge, en blick, en handling. Ofta kan vi ju inte riktigt peka på vad det är som gör att man tycker om en människa. Svårt att ”ticka av” ett antal egenskaper för att få en bra upplevelse. Kundupplevelse eller datingupplevelse spelar ingen roll.

Och det behöver ju inte bli som jag beskriver kroglivet.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.