Vad säger alla övergivna luftslott på Internet?

Jag har tidigare skrivit om att sociala medier visar hur ful du är utan smink. Men det gäller ju faktiskt även vårt personliga digitala fotavtryck.

Men om vi börjar med företagens alla skamfilade luftslott. Surfa runt en stund och titta på corprate bloggar där det står ”här kommer vi att ge tips om….” eller ”här kommer du att hitta allt om ……” 3-4 poster, sedan helt dött. Företagets Twitterkonto som för en tynande tillvaro, wikis som är döda, Facebook konton som ingen bryr sig om. Vad säger det om företaget. Var det så att det inte fanns så mycket substans? Var det så att det inte fanns så mycket att säga? Vi har inte riktigt tid…. Jag AVSKYR bortförklaringar.

På samma sätt skvätter det på vårt personliga digitala fotavtryck. Vad säger det om oss att våra ambitioner tog slut så fort? Vad hände med bloggen du startade? ”What happens on Internet, is forever on the Internet”. Vikten av att vara sig själv, vara äkta, konsekvent äkta är viktigt tror jag. Så fort vi börjar spela teater, har vi börjat solka ner oss själva. Dave Fleet har ett bra inlägg här.

Så innan man sätter igång med tatueringen skall man antingen vara säker på att man gör den färdig, gör den så snygg att man kommer att kunna stå för den över tid. En halvfärdig tatuering är kanske inte den vackraste symbolen. Inte heller en som inte representerar ens sanna jag. För sedan sitter den där. For ever!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Vad säger alla övergivna luftslott på Internet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *