Blöder dina födelsemärken?

Vi människor duckar gärna för det obehagliga. Många struntar i att kolla upp sina födelsemärken. Man ignorerar det fullt ut. Man intalar sig att det växande födelsemärket är helt i sin ordning, trots att det växer så att det knakar. Man räknar med att signalerna är fel. Man sminkar över födelsemärket och anpassar till slut sin klädsel för att det inte skall synas för omgivningen. Man anpassar sig efter det. Man struntar i att gå till läkaren och kolla upp det och eventuellt göra något åt det. Man agerar inte på signalerna.

Har man otur möter man döden i en aggressiv malignt melanom. En död som skulle kunna undvikas genom att:
– Inte ignorera signaler
– Inte förutsätta att det är fel
– Inte anpassa sig efter det
– Inte strunta i att göra något åt det.

I ärlighetens namn så lämnar mina egna hälskontroller mer att önska, men det här förhållningssättet påminner inte lite om nonchalanta icke lyssnande företag. Marknaden förser oss ständigt med intressant information. Den negativa informationen ignorerar man. Den är jobbig att ta in. Alternativt så förutsätter man att informationen är felaktig. Man börjar anpassa företaget efter situationen. Klagar kunderna på kundservice svarstider via mail, tar man bort den funktionen. Sakta men säkert blir man sjukare och sjukare. Till slut dör företaget.

Slutsatsen är därför att vi som företag måste orka ta in den information vi tycker är jobbig. Agera omgående på den feedback vi får. Framför allt slipper man ta in en fältskär som jag för att amputera och sy ihop. För även om man gör det snyggt, blir det alltid ett litet ärr.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Blöder dina födelsemärken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *