Sociala media är glasögon som ser hur ful du är utan smink!

Om du är ett företag med en väldigt polerad yta, men ett mindre polerat inre bör du avstå eventuella sociala media ambitioner! För det du eventuellt lyckats med genom traditionell marknadskommunikation kommer du inte att lyckas med via social media. Tvärtom, det kommer att vara en röntgenstråle, rakt igenom din marknadsmässiga fernissa.

Så om du inte ens är transparent på rikgit i en offline värld kommer det att bli jobbigt i en online dito. Har du en marknadsstrategi som bygger på att göra dina varor eller tjänster bättre än dom i själva verket är, blir det en smärtsam upplevelse online. Om du innerst inne struntar i kunderna och ENBART är ute efter deras plånböcker, blir det jobbigt.

Så fundera på hur äkta du är innan du tar steget fullt ut!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

9 thoughts on “Sociala media är glasögon som ser hur ful du är utan smink!

  1. Har du några erfarenheter av såna händelser och företag som gjort misstagen du beskriver? Det vore intressant att få höra en utveckling av både glasögon och smink 🙂

    Eller är det bara kloka och insiktsulla reflektioner? Inte mindre värt men något mindre intressant 😉

    ~Tobias

Leave a Reply

Your email address will not be published.