Tar vi bort möjligheten för våra ungdomar att revoltera?

Åkte förbi en reklamskylt med en fager kvinna där det stod 40 the new 20. Såg även i någon artikel att detta fenomen representeras av Pernilla Wahlgren men det vet jag inget om!

Under min uppväxt började det med Alice Cooper och Kiss. Ingen våldsam revolt! Därefter blev det Sex Pistols, Sham 69 och jag njöt fullt ut när jag spelade Ebba grön i baksätet till mina föräldrars Mercedes. Visst var denna provokativa fernissan tunn. Jag retade inte småborgerligheten genom att släppa ut minkar eller gick i det alternativa tåget på 1:a maj, men jag irriterade mina föräldrar utav bara helvete. Och det är väl en del av alla barns uppväxt, att revoltera mot generationen före?

Men när morsorna är mer trendkänsliga än barnen, farsorna har bättre koll på PS3 spelen än ungdomarna. Vi konsumerar P3 och har snorkoll på den senaste indie-banden. Läste en bok av Carl Hamilton för många år sedan om vuxnas rädsla att vara vuxna. Ansvaret. Jag tror att det ligger något i det. Det förfular också vuxenheten. För personligen så uppskattar jag en 40-årig man eller kvinna som bär sin ålder med stolthet, snarare än plastig dito. Men det var ett sidospår.

Jag tror dessutom att jämställdhetsivrarna gör ungdomarna björntjänst. Ju mer vi försöker likrikta könen i den hormonstinna åldern, desto mer kämpar de själva för att hitta sin identitet. Jag upplever att vi ser mer utstuderade yttre attribut idag för att legitimera könen. Fler Silicondoftande urringningar, kortare kjolar, mer muskler. Men även detta var ett sidospår som jag inte har ett uns grund av i mitt påstående.

Men jag är nyfiken på hur dagens generation gör uppror mot den tidigare generationen. Jag ser det nämligen inte. Vad är deras Alice Cooper, Sex pistols eller mink-engagemang? Vilka gränser bryter den yngre generationen för att reta gallfeber på mig? Eller gör vi det omöjligt för dem genom att 40, det nya 20?

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.