Purpose!

Jag har börjat bli besatt av att förenkla! Läst några artiklar av Nikos Mourkogiannis som i sin retorik hänger upp allt kring ordet ”Purpose”, syfte eller mening blir väl översättningen. I sin bok skriver han om kombinationen av personlig ”purpose” och företagets ”purpose” som man borde utgå ifrån. Vad är personen eller företagets drivkraft. Det blir ganska enkelt att sedan genomsyra företaget med de värderingar som var syftet med från början.

Det är därför (och det här är min egen analys, som den gode Nikos inte skall stå till svars för) ett företag som har vinst som enda syfte eller individer vars enda syfte är tjäna pengar sällan fungerar i det långa loppet. Särskilt när företaget blir riktigt stort. Vem tycker om en jätte som inte har ett gott syfte? Kontroverser mellan individer på företag grundar sig många gånger i att man har olika syfte med det man gör. Man talar inte samma språk.

Så fundera lite kring din egen ”purpose”. Lev efter den. Startades företaget för att ha roligt samt lösa ett isolerat problem, lev efter det så blir förmodligen resultatet att ni tjänar massor av pengar!

Men istället för min Stefan & Christer version så bör du hellre lösa hans bok .

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Purpose!

Leave a Reply

Your email address will not be published.