När det blir fel i processerna….

I min övernattningslägenhet har jag skaffat en Internetuppkoppling från Bredbandsbolaget. Igår ringde jag deras kundservice och talade med en mycket trevlig och tillmötesgående tjej. All heder åt hennes vilja att ge service. Men det måste vara det charmfulla (men sannolikt inte lika processorienterade) gänget i ”En annan del av Köping” som har satt upp hennes processflöde.

Vissa perioder är jag sällan är i lägenheten så jag ville ha en faktura på hela årsbeloppet. Jag hörde hur hennes värld föll samman, men hon behöll sin servicelevel. ”Då måste du säga upp abonnemanget så att vi kan skicka en slutfaktura”. Vänta nu???? Alla företag av den typen vill skapa inlåsningseffekter för att inte få kunden att hoppa av avtalet.

För att denna tämligen meningslösa historia skall bli sedelärande, kan man fundera på hur man får en lampa att blinka när processen suger. Den trevliga tjejen i kundtjänst lägger förmodligen upp en uppsägning på mitt konto och slut är det med det. Finns det en orsakskod som ger insikt om varför kan man snabbt reglera processen. Jag tror att allas våra processer brister ibland, men vi bör också alla ha en förmåga att utveckla dom till det bättre. Men skit samma det är fredag!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.