Likheten mellan OS och projekt

Har suttit och kollat en del på OS och min vana trogen sitter jag framför tv:n med i bästa fall snusförnuftiga kommentarer, men i de flesta fall fullständiga avrättningar av våra Svenska hjältar. Oavsett sport antar jag en expertroll. Jag kallar fransoser för simpla grodätare, italienare för helvetes väskryckare och svenskarna för att de skämmer ut landet. Allt utan kompetensen, träningen och det fysiska engagemanget.

Lite för ofta ser man samma sak i projekten. Inte riktigt med samma frenesi, men många antar det berömda läktarbeteendet och tycker att det fungerar dåligt, kunde göras bättre eller på annat sätt inte duger. Då är det ofta vi konsulter eller andra engagerade nyckelpersoner som är i hetluften, när andra väljer att sjunka ner i tv-soffan. Personer som inte vill, kan, vågar eller orkar ta matchen.

Vad vi alla skall veta är att det blir inga guldmedaljer av att kommentera andras engagemang. Det kommer av träning, uthållighet och modet av att ta matchen.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.