Gode gud vad skönt att vara lycklig!

Visst kan rubriken låta enfaldig. Kanske hade det varit mer spännande om jag hade varit svårmodigt djup. Men jag är för det mesta ganska lycklig. Men var lugn, jag får ångest för att bli gammal, bli sjuk eller att något skall hända min familj. Men jag skulle tro att jag är ganska lycklig 80% av tiden. Jag är i skrivande stund inne på min 14:e arbetstimma och ändå tycker jag att det är roligt och brinner av energi. Och jag är ingen kokainstinn 20-åring utan har alla de tre F:en (Fet, Ful och Fyrtio)!

 

Trots allt har dagen varit kantad av följande:

  • En tidig morgon med människor som alla liknade samtliga statister i Romero’s mästerverk  Zombie 2
  • Därefter hämtas jag av en taxichaufför som uppträdde som om vi var på väg till hans egen begravning
  • När jag kommer till kunden jag arbetar för var det lika upplyftande som en personalfest på Fonus
  • Nu sitter jag på tåget hem och tågpersonalens ångest ligger som en våt filt över tåget. Merparten av resenärerna ser alla ut som om de skall slita fram en Luger och sätta den i gommen vilken sekund som helst.

 Visst jag är den hycklande typen som skulle säga att livet är toppen även om jag 10 minuter innan fått reda på att jag hade en obotlig hjärntumör. Men jag skulle heller aldrig kunna få fram orden att jag ”är lite deppig” över min mun. Jag skriver ju som bekant om Customer experience och hur kommer det in? Är det inte så att den som är någorlunda lycklig smittar andra och vice versa?

jajamensan

Vad är nyckeln till att känna sig lycklig?

Det vet självklart inte jag, men min egen analys är att alltid känna att man är 100% ansvarig för sitt eget liv. Vi föds med väldigt olika förutsättningar, men INGEN har tolkningsföreträde eller termometer på ordet lycka! Jag tror att det är viktigt att vi förhåller oss mindre till andra och mer till oss själva. För ju mer vi förhåller oss till andra, desto mer försöker vi kompensera med pengar och yttre attribut och desto mer blir vi mindre av oss själva.  Ju bättre vi kan förhålla oss till våra egna mentala tillkortakommanden desto lyckligare blir vi. 

Fick Johan Norberg’s bok om lycka i present av min fru häromdagen så jag kanske inte har kommit så långt ändå… Kanske jag inser att jag borde var olycklig då! Återkommer med en djupare psykoanalys efter boken.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.