Nostalgi är tragiskt

Nostalgi är av ondo! Jag har tidigare fläkt ut min hjärtskärande 40-års kris här på bloggen, men nostalgi är av ondo! Nostalgitripparna blir i de flesta fall bara en tragisk tillbaka blick. Kärringar (i min egen ålder) blir som besatta på finlandsbåten när någon träffsäker DJ spelar “Oa hela natten”. Vips har dom flyttats tillbaka 20 år i tiden när dom hade fasta lår och fler än Polska chaffisar dräglade över deras kroppar. Samma är dt på grabb-fester när Detroit rock city kommer på vinylen. Småbarnsfäder förvandlas till headbangande monster. Nostalgi är ett oskick. Det föder individer som hellre försvarar det som varit än bejakar det som kommer.

harley_3

Smarta varumärken utnyttjar detta på ett diaboliskt vis. Den vanligaste Harley Davidson kunden är en tragisk, medelålders man som tror att frihet går att köpa i ett varumärke.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Nostalgi är tragiskt

Leave a Reply

Your email address will not be published.