Min oändliga källa av misstag – del 4 Bearded

För många år sedan gick det fortfarande att skicka mail som ställde till oreda för vänner och bekanta. Bland annat så fanns det ett program som hette ”you have been bearded” eller liknande. Detta anses numer, kanske även då, vara ett virus.

 Enligt McAfee:
This is a Trojan yet some may view it simply a joke. This Trojan is not dangerous although could cause embarassment. If this Trojan is run on a system, it will replace the Windows desktop image with a picture of a nude woman. In addition, a crude message is displayed:

"You’ve been bearded!"

A bitmap image is written to the Windows folder named "pic1.bmp". The WIN.INI is modified to use this image in place of any that was used prior to running this Trojan.

hairydude2

Vad som avses ovan var att ett osedvanligt behårat kvinnligt könsorgan placerades som Windows bakgrund utan att man märkte det förrän nästa återstart. Detta skickade jag till min kära vän Jessica på Motorola som dagen efter hade en PPT dragning för Amerikanskt management via projektor. Jag har som tur är vänner som glömmer fort.

Sensmoral
Oavsett hur roligt saker är i tanken så kan det få ödesdigra konsekvenser. Var försiktig med practical jokes!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.