Min oändliga källa av misstag – del 2 “Usama & John Holmes”

I början av 2000 började jag på ett stort franskt konsultbolag. Jag levde med den gigantiska livslögnen att jag var en IT rebell. En IT’s svar på GG Allin. Med den självbilden var det en smula svårt att känna sig hemma inom SAP gruppen på företaget. Jag njöt därför fullt ut när jag laddade upp en bild på John Holmes som min personliga bild i den globala personaldatabasen.  Tyvärr fick det inte den effekt jag hade önskat och bytte därför till Bin Ladin som jag hade under lång tid.

Sedan kom 9/11….

CORRECTION AL QAIDA BIN LADEN

Rapporteringsstrukturen genom bolaget gick som en oljad blixt när informationschefen fick reda på att någon hade Bin Ladin som personlig bild. Grodätarna blev som galna. Det slutade dock hos min konsultchef och sedermera mig.

 Sensmoral
Var försiktig med personlig data och religiösa symboler. Undvik även livslögner som du inte kan leva upp till.

Håll till godo med GG Allin om du vågar.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.