Mobilitet – Gubben har vaknat!

Jag var verkligen inte någon early adopter när det gäller att surfa i mobilen. Bakåtsträvande hävdade jag att telefonen var till för att ringa med. Små skärmar och extremt omständligt användargränssnitt. Sakta men säkert har jag blivit omvänd (läs tekniken har förbättrats?) Det började med min Blackberry som hade en fantastisk mailklient. Nu har jag använt min iPhone ett tag och tjänster och applikationer funkar förvånansvärt bra. “Gubben har vaknat” som mina barn uttrycker det.

1

Jag vet även att några av er undrar om jag varit frystorkad i några år, men jag tror att det kommer att gå extremt fort i utvecklingen av applikationer och tjänster som är av “affärskaraktär”. Inte minst CRM applikationer. Salesforce.com är en av applikationerna som var tidigt ute. För inte allt för länge sedan arbetade jag som konsult med SAP’s mobile sales, som var en blytung applikation som synkroniserades när säljaren kom tillbaka efter veckans arbete. Det är inte direkt någon vits med att skriva strategiska 10-årsplaner. Hade jag varit programvaruleverantör hade jag skaffat ett development kit för iPhone OS 3.0. Jo dom har rätt, gubben har vaknat. Om än möjligen lite sent.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *